SNART PREMIÄR

Snart är det äntligen dags för premiär av den nyskrivna musikalen EAST SIDE STORIES. En angelägen, gripande och storslagen musikal med medryckande sång och dansnummer.

NÄR: Fredag 27 april kl 10

VAR: Dalhemsskolans idrottshall, Annerovägen 54, Helsingborg (buss 1 till Dalhems centrum)

Kortfattat handlar EAST SIDE STORIES om att våga drömma oavsett vilka förutsättningarna är. Oavsett hur gammal man är. Oavsett vad andra påstår. Den vänder sig till alla som är intresserade av att lära känna sin samtid. För hur olika våra förutsättningar än tycks vara, brottas vi många gånger med samma rädslor och när samma förhoppningar. Och det är verkligen en hoppfull musikal!

Den stora ensemblen består av skådespelare, dansare, musikalartister, sångare, boende från området, barn och ungdomar. Totalt är det över 40 personer på scen!

EAST SIDE STORIES är skriven av Annika Kofoed, som även regisserar. Musiken är skriven av P-O Nilsson och sångtexterna av Bim Wikström. Denna trio är välkänd för helsingborgspubliken genom bl a Nils Holgersson (2012) och Pelle Erövraren (2014). Nästa år sätts deras föreställning ”En alldeles särskild dag” upp i ett samarbete mellan Malmö Opera och Helsingborgsstadsteater.

Koreografin spelar en stor roll i EAST SIDE STORIES och den är signerad Melker Sörensen, till vardags verksam vid Malmö Opera. Kostymerna och scenografin är skapade av den fantastiska Yvonne Ericsson från Helsingborgs stadsteater. Helsingborgs Stadsteater bidrar överhuvudtaget med många medarbetare och det är med fog vi konstaterar att det är en högst professionell stab som ligger bakom musikalen. Detta stora engagemang beror på att EAST SIDE STORIES är en viktig föreställning. Viktig för oss, vår stad, våra barn och för vår framtid.

Föreställningen är cirka 1 timme och 15 min lång (ingen paus) och rekommenderas från 10 år.

Föreställningar
26 april kl 19.00 (genrep), 27 april kl 10.00 (premiär), 29 april kl 18.00, 2 maj kl 10.00, 2 maj kl 19.00, 3 maj kl 19.00, 4 maj kl 10.00, 5 maj kl 15.00, 5 maj kl 19.00, 8 maj kl 10.00, 8 maj kl 19.00, 9 maj kl 10.00, 9 maj kl 19.00, 11 maj kl 19.00, 13 maj kl 15.00, 13 maj kl 19.00, 17 maj kl 10.00, 17 maj kl 19.00

Biljetter köps på helsingborgsstadsteater.se
Följ oss gärna på Facebook @eastsidestorieshbg

Bakgrund
EAST SIDE STORIES är en del i en treårig satsning på kultur i utsatta områden för barn och ungdomar. Satsningen kommer ursprungligen från Kulturrådet, där under projektnamnet Kreativa platser.

Här på det lokala planet har det mynnat ut i EAST SIDE STORIES, ett kulturprojekt med aktiviteter för barn och ungdomar i de tre utsatta områdena Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal. Projektet har tre samarbetsparter: Inva-Sam (invandrarföreningarnas samorganisation), Tillsammans (studieförbundens nätverk) och Helsingborgs Stadsteater.

2017 var en initial period då lokala ambassadörer, referensgrupper och kulturaktörer identifierades och grundmaterial för musikalen togs fram. Musikalen är till stora delar baserad på de sanna berättelserna från människor i områdena.

I år har allt fokus legat på att producera och repetera musikalen. Under sommaren kommer en förkortad och bearbetad version av musikalen att sättas upp inom ramen för HX och till hösten fortsätter kulturaktiviteterna med fokus på långsiktighet och engagemang.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *